2022. 23. Dezső

Kékfény

Vonat és autó karambolozott Bácsalmásnál

Bács-Katasztrófavédeklem.hu | 2022. Április 07. 16:45:48 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Bácsalmás Önkormányzati Tűzoltóság

Összeütközött egy vonat és egy személyautó Bácsalmás külterületén, a Backnang úton, egy vasúti átjáróban. A műszaki mentést végző helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót. A helyszínen vannak a mentők is. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Frissítés:

Két ember könnyebben megsérült abban a balesetben, amelyben személyvonat és autó ütközött Mélykút és Bácsalmás között egy vasúti átjáróban csütörtök délután – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

    A személygépkocsi a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre – közölte Horváth Erika.
    Az autóban hárman utaztak, közülük ketten sérültek meg, a vonat utasai közül senki nem sérült meg – tette hozzá a referens.
    A Mávinform ügyeletese arról tájékoztatott, hogy a Kecskemétről Bajára tartó InterRégió vonat elé hajtott egy autó Mélykút és Bácsalmás között.
    Az átjáróban a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott a közút felé.
    A helyszíni vizsgálat és a műszaki mentés befejezéséig, várhatóan késő estig, az érintett szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok. Ezért a Bátaszék-Baja-Kiskunhalas vonalon késésekre kell számítani.
    Bácsalmás és Mélykút között pótlóbusz jár, az ütközésben érintett szerelvény utasait pedig autóbusszal Bajára vitték.
    Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a baleset Bácsalmás külterületén a Backnang úton történt. Az érintett szakaszon fél pályán halad a közúti forgalom.

hozzászólok