2024. 18. Andrea, Ilma

Kékfény

Visszatérő tyúktolvaj

www.police.hu | 2024. Március 06. 19:03:02 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Sorban érkezetek a bejelentések tavaly novembertől kezdődően a rendőrségre arról, hogy Kisszálláson több helyről baromfiknak veszett nyoma, valamint melléképületekből, pincékből és családi házakból tűntek el dolgok. Az elkövető nem válogatott a zsákmányokban, elvitt, amit csak tudott: csempéket, gázrózsát, kandallókat, kerékpárokat, etetőt, fűnyírót, köszörűgépet, villanymotort, permetezőt, hegesztőt, kandallókat, gáztűzhelyt, hűtőszekrényt, mosógépet és centrifugát. Több helyen az ajtót feszítette be és olyan is volt, ahol az ablaküveget nyomta be, hogy bejusson.

Voltak olyan tanyák, ahova többször visszajárt lopni, méghozzá baromfikat. Ez két esetben is úgy nézett ki, hogy egyik éjszaka csirkéket vitt el, majd pár napra rá visszament a hátrahagyott pulykákért. Egyszer egy juhot is elkötött és olyan is előfordult, hogy nem kevesebb mint egy tucat csirkét lopott egy éjszaka leforgása alatt.  

Az esetek kísértetiesen hasonlítottak egymásra, ezért a kiskunhalasi rendőröknek az volt a gyanúja, hogy egy személy felelős az elkövetésükért. Egy nyomozócsoportot is felállítottak, hogy mielőbb beazonosítsák a tolvajt, akit munkájuk eredményeként 2024. február 28-án elfogtak és őrizetbe vettek. A 25 éves helybéli férfi a gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. A járásbíróság – az ügyészség indítványára – a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A nyomozók vizsgálják, hogy volt-e társa és elkövetett-e más bűncselekményt.

hozzászólok