2018. február 21. Eleonóra

Kékfény

Viharkárok: Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók

bacs.katasztrofavedelem.hu | 2017. október 29. 20:38:55 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Bács-Kiskun megyére az Országos Meteorológia Szolgálat korábban harmadfokú, majd másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt.

 

Fotó:Demeter Dzsenifer

 

Vasárnap délután, fél egy után nemsokkal érkezett az első bejelentés a Bács-Kiskun megyei műveletirányítás központjába, melyben a bejelentő úttestre dőlt fák eltávolításában kérte a tűzoltók segítségét. A késő délutáni órákig az erős szél által okozott károk felszámolásával kapcsolatosan több mint kétszáz bejelentés érkezett.

 

Fotó:Farkas Erika, Sükösd

 

Jellemzően közúti forgalmat, lakóépületeket veszélyeztető kidőlt fákról, leszakadt nagyméretű faágakról tettek bejelentéseket az állampolgárok, de több esetben személygépkocsira dőlt fa, valamint a szél által megbontott tetőszerkezetek miatt is kértek segítséget. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók - a heves szélben - a munkálatokat folyamatosan végzik, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indulnak a következő címre. Jelenleg mintegy száz esemény vár felszámolásra, és több mint száz esetben beavatkoztak a tűzoltók.

 

Fotó: Wilhelm Kornélia, Szeremle

 

Facebook galériánk:

https://www.facebook.com/pg/sugopartihirek/photos/?tab=album&album_id=1870613482978695

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment