2018. február 19. Zsuzsanna

Kékfény

Vádat emeltek egy afgán és négy bolgár embercsempész ellen

MTI | 2017. január 06. 11:54:25 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

   Kecskemét, 2017. január 6., péntek (MTI) - Embercsempészés kísérlete miatt vádat emelt a Bajai Járási Ügyészség egy afgán férfi és négy bolgár bűntársa ellen, A vádlottak huszonöt embert Ausztriába akartak csempészni - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

    A közlemény szerint az öt embercsempész Budapestről Nagybaracska külterületére akart utazni, hogy a szerb-magyar határt illegálisan átlépőket fejenként ezerötszáz euróért Ausztriába vigyék. A pénzt utólag kapták volna meg.
    A vádlottak három autót béreltek, az egyikből az utasüléseket is kiszerelték, hogy több helyük legyen, majd tavaly, egy augusztusi éjjelen elindultak Nagybaracska felé. Az első autóban az afgán és két bolgár embercsempész ült, ők mutatták az utat a két bolgár sofőrnek.
    A huszonnégy afgán és egy iráni állampolgár Nagybaracska külterületén egy napraforgótáblában megbújva várta az embercsempészeket. A vádlottak már csak pár tíz méterre voltak a búvóhelytől, amikor a rendőrök lecsaptak a konvojukra.
    Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat az ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének kísérletével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint kiutasítást indítványoz.

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment