2021. Október 16. Gál

Kékfény

Üldözés közben balesetezett a kábítószer-kereskedő

Ügyészség.hu | 2021. Október 06. 09:42:57 | Utolsó frissítés: 1 hete

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés mellett egyedi azonosító jellel visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt is vádat emelt egy kábítószerrel, valamint „herbállal” és „kristállyal” kereskedő férfival szemben. A férfi kétszer sem állt meg az őt igazoltatni akaró rendőröknek. Üldözését követően egy baleset állította meg a bódult sofőrt.

A vádirat szerint a sükösdi férfi egy korábbi felfüggesztett büntetés próbaideje alatt, 2019. év elejétől mintegy másfél éven át napi rendszerességgel árult a lakásán kristály fantázianevű új pszichoaktív anyagot kiskorú vevőjének. Ezen időszakban a kereskedőnek további hat felnőttkorú vevője is volt, akiknek rendszeresen értékesített a herbálból és kristályból. A dizájner drogokon kívül a férfi egy másik kiskorú vevőjét por állagú, kábítószernek minősülő amfetaminnal látta el.

2020. szeptember 5-én este a vádlott Bátaszéken közlekedett egy hamis rendszámmal felszerelt autóval, amikor a Tolna megyei autópálya rendőrök igazoltatni akarták. A férfi a rendőri jelzésre nem állt meg, emiatt üldözőbe vették. Rövidesen azonban balesetet szenvedett, mert úgy vezetett, hogy előtte kristályt fogyasztott. Az intézkedő rendőrök az autójában elrejtve közel 60 gramm kristályt is találtak.

Nem sokkal később a férfival szemben a járőrök Baján ismét intézkedni akartak, ő azonban ekkor sem állt meg, ezért hazáig üldözték. Kiderült, hogy ekkor is kristályt fogyasztott és bódultan vezette autóját.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit a kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett egyedi azonosító jellel visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy egy korábbi, próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést is végre kell hajtani. Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a helyszíneléskor készültek.

hozzászólok