2023. 3. Balázs

Kékfény

Tinédzserek voltak az áldozatai a bajai férfinak

www.police.hu | 2023. Január 03. 12:15:39 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Zenét hallgatott és beszélgetett az egyik bajai játszótéren öt kamasz 2023. január 2-án este, amikor egy tőlük jóval idősebb férfi lépett oda hozzájuk. Az idegen vodkát, valamint cigarettát követelt a tinédzserektől, és az erejét fitogtatva igyekezett megrémíteni a fiatalokat. Ám a zsarolás nem vezetett eredményre, ezért a zsákmány érdekében új módszerhez folyamodott a férfi: kikapta az egyik 17 éves fiú kezéből a mobilját és zsebre vágta. A tolvaj ahelyett, hogy kereket oldott volna, követni kezdte a helyszínről távozó fiatalokat, majd a következő pillanatban egy másik kamasz készülékét is elvette.

A fiúk nem akartak összetűzésbe kerülni a férfivel, így erőszak helyett inkább besétáltak gyorsan a rendőrségre és bejelentést tettek. A bajai járőrök azonnal a helyszínre vonultak és pár perc alatt – még a közelben – fülön csípték a tolvajt, akinél a telefonokat is megtalálták és visszaadták a tulajdonosoknak. Az 57 éves bajai férfit őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki lopás és zsarolás miatt.  

Kérjük, fogadják meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsát: haladéktalanul értesítsék a rendőrséget, ha bűncselekmény szemtanúi voltak vagy áldozattá váltak! Az elkövetők mielőbbi felkutatásában és elfogásában minden pillanat számít. 

hozzászólok