2020. 29. Magdolna

Kékfény

Taxiztak a migránsok

www.police.hu | 2020. Január 09. 08:39:23 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az 5107-es számú úton, Újmohács külterületén 2020. január 8-án 0 óra 40 perckor megállítottak két egymás mögött haladó taxit. A járművekben a sofőrökön kívül 5-5 – magát szír állampolgárnak valló – férfi utazott.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sofőrök segítséget nyújtott a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Ausztriába szállítsák.

A járművezetőket – egy 28 éves dunaújvárosi férfit és egy 49 éves budapesti nőt – az egyenruhások előállították a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre. Velük szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A nyomozók a gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A migránsokat, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

hozzászólok