2024. 18. Andrea, Ilma

Kékfény

Segítségnyújtásból lopás

Ügyészség.hu | 2024. Március 22. 06:18:04 | Utolsó frissítés: 4 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Járási Ügyészség kábítószer birtoklás, lopás, egyedi azonosító jellel visszaélés és garázdaság miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki korábbi büntetéseinek próbaideje alatt hat bűncselekményt is elkövetett.

A vád szerint a többszörösen büntetett sükösdi férfi felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt állt, amikor amfetamin fogyasztást követően, 2023. június 16-án, délután, egy jármű utasaként a bajai rendőrök igazoltatták és a vizeletében a kábítószert kimutatták.

A vádlott 2023. augusztus 25-én gépkocsival közlekedve megállt egy műszaki okok miatt az út szélén parkoló gépkocsi mellett és segítségnyújtás címén beült a sértett gépkocsijába, hogy azt beindítsa. Eközben – kihasználva a bajba került autós figyelmetlenségét – a hátsó ülésen lévő nylontáskából ellopta a benne lévő 800.000 forint készpénzt.

A vádlott emellett Sükösdön rendszeresen úgy közlekedett, hogy járművére más gépkocsikra kiállított rendszámtáblákat helyezett fel.

Egy hónappal azután, hogy egy újabb ítéletében a bíróság őt ismét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a férfi 2023. október 21-én délután az édesanyját bajai otthonában szidalmazta és bántalmazással fenyegette, a nő férjét pedig többször ököllel megütötte és megrúgta. Amikor az asszony az utcára menekült, fia oda is követte, majd a felesége védelmében fellépő férjjel az utcán összeverekedett. 

Az ügyészség a férfit lopás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette mellett kábítószer birtoklás, valamint garázdaság vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi két, próbaidőre felfüggesztett büntetését is utólag végre kell hajtani. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

hozzászólok