2021. December 9. Natália

Kékfény

Rendőrkézen egy bolgár embercsempész

www.police.hu | 2021. November 09. 11:41:19 | Utolsó frissítés: 4 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. november 9-én 9 óra 35 perckor 13 illegális migránst tartóztattak fel Csikériánál, akik afgán állampolgároknak vallották magukat.

Tíz perccel később a sükösdi körzetti megbízottak egy külföldi rendszámú személygépjárművet ellenőriztek a község egyik utcájában. A gépkocsit egy bolgár nő vezette, rajta kívül a járműben  6 – magukat szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást vele szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a nő letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

hozzászólok