2020. Október 22. Előd

Kékfény

Milliókkal károsított meg egy bankot egy volt bajai rendőr

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye | 2015. Június 26. 11:22:14 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A férfi 2008-tól 2013 február 28-ig volt a rendőrség hivatásos állományú tagja. 2013 január elején elhatározta, hogy nehéz anyagi helyzete miatt Németországban fog dolgozni. Ehhez azonban készpénz kellett, amit úgy teremtett elő, hogy különböző banki hiteltermékeket igényelt, de közben kilépett a rendőrségtől és a hiteleket nem fizette vissza.
 
A vádlott 2013. január 21. és 24. napja között ugyanazon banktól Baján és Kalocsán két alkalommal áruvásárlási kölcsönt vett fel, egyszer személyi kölcsönt igényelt, egy alkalommal hitelkártyát kapott, valamint kibővítette a folyószámlájának a hitelkeretét is. A hiteleket – melyeket a vádlott bankszámlájára érkező fizetéséből kellett volna részletekben törleszteni – azonban nem akarta visszafizetni, hanem már 2013. február 11-én kezdeményezte a szolgálati viszonyának megszüntetését.
 
A férfi az áruvásárlási kölcsönökből televíziót és házimozi rendszert vett, a személyi kölcsönt és a hiteleket kimerítette. A bank a szolgálati viszony megszüntetése miatt a törlesztőrészleteket nem tudta a bankszámlájáról leemelni. Ráadásul a televíziót a vádlott ismeretlen személynek el is adta. Az üzletszerűen elkövetett csalásokkal a megtévesztett banknak összesen 3.431.000,-Ft kárt okozott, ami nem térült meg. Szolgálati viszonyának megszűnése után rövid idővel ki is ment Németországba, jelenleg is ott tartózkodik.
 
A szabadlábon védekező és a bűncselekményt beismerő vádlottat a nyomozó ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja és felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott vele szemben. Bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

hozzászólok