2021. Október 16. Gál

Kékfény

Még egy strigula

www.police.hu | 2021. Október 02. 15:16:44 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai 2021. október 2-án 11 óra 15 perckor az M9-es autópályán intézkedés alá vontak egy osztrák honosságú személyautót, amelyet egy – Ausztria által kiállított menekültigazolvánnyal rendelkező – afgán férfi vezetett. A járműben utasként tartózkodott egy külföldi nő, aki afgán állampolgárnak vallotta magát, de magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőt át akarta vinni az országon, ezért előállították és őrizetbe vették. Ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít.

Az illegális migránst – meghallgatását követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

hozzászólok