2021. 8. Mihály

Kékfény

Lopás és sikkasztás – rendőrkézen a három gyanúsított

www.police.hu | 2021. Április 29. 07:58:09 | Utolsó frissítés: 1 hete

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Legalább tíz vagyon elleni bűncselekményt követtek el ismeretlen tettesek 2020 decembere és 2021 áprilisa között Baján, Vaskúton és Garán. A nyomozók úgy vélték, hogy a cselekmények összefügghetnek, és sejtésük később be is igazolódott.

A helyszíni adatok szerint a tolvajok nem válogattak az elkövetési módokban. Ingatlanok udvaráról tulajdonítottak el különböző tárgyakat – villanymotorokat, alumíniumot –, de az is előfordult, hogy elvitték egy kerítés darabját. Alkalmi lopásoktól, illetve sikkasztástól sem riadtak vissza: utcán hagyott kerékpárt vettek magukhoz, egyikőjük pedig egy kölcsönkért nyaklánccal rendelkezett a sajátjaként.

A bajai rendőrök széles körű adatgyűjtés során jutottak el az ismeretlen tettesekhez. Egyikőjüket, egy 45 éves nagybaracskai férfit még 2021. február 5-én elfogták és őrizetbe vették. Társát, egy 20 éves bajai lakost 2021. április 28-án vették őrizetbe, esetében előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A trió harmadik tagja gyanúsítottkénti kihallgatását követően jelenleg szabadlábon védekezhet. A nyomozók a bűnbanda tagjait többrendbeli lopással, illetve egyiküket sikkasztással is gyanúsítják. A rendőrök vizsgálják, hogy a főként tolvajlással gyanúsítható férfiak más, hasonló jellegű bűncselekményeket elkövethettek-e az utóbbi időben.

hozzászólok