2021. 3. Kornélia

Kékfény

Lezárt akta: súlyosan sérült a kerékpáros

www.police.hu | 2021. Január 16. 10:05:52 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Sükösd belterületén, a Petőfi Sándor utcán közlekedett 2020. július 25-én egy 44 éves nő személyautóval. Az asszony a Daráló utcához érve a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítása ellenére úgy hajtott be a kereszteződésbe, hogy nem adott elsőbbséget a védett úton haladó kerékpárosnak, ezért összeütköztek. A biciklit hajtó 69 éves férfi elesett, és súlyos sérülést szenvedett. A járőrök a helyszínen a sofőrrel és a kerékpárossal szemben is alkoholszondát alkalmaztak, de ittasság egyikőjük esetében sem merült fel.

A szabadlábon védekező sükösdi asszonyt közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Ügyében a Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a vizsgálatot befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Elsőbbségadási kötelezettségünk soha nem attól függ, hogy milyen járművel közlekedünk. A kerékpárosok – a gyalogosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk. Ugyanakkor fontos, hogy a kerékpárosoknak is tisztában kell lenniük a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokkal, ismerniük kell a közlekedési táblákat, hiszen a jogkövető magatartás életet menthet.

                                                                                                            … hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

hozzászólok