2024. 3. Kornélia

Kékfény

Légpuskával lőtt rá egy férfi a szomszédja kutyájára, vádat emeltek ellene

MTI | 2024. Január 11. 17:41:28 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és állatkínzás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a házának udvaráról lőfegyvernek minősülő légpuskájával szándékosan rálőtt szomszédja kutyájára; a lövés az állatot eltalálta, a kutya azonban életben maradt – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

    A közlemény szerint a tataházi férfi 2023. július 7-én a délutáni órákban lőtt rá a szomszédos ház udvarán szabadon lévő kutyára. Az állatorvosi vizsgálata során kiderült, hogy a lövedék a kutya testében maradt.
    “Az elkövető cselekménye alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását, vagy halálát okozza” – írta főügyészség.
    A vádlott által használt “csőletöréses légpuskáról” a nyomozás során megállapították, hogy – csőtorkolati energiájának nagysága miatt – az lőfegyvernek minősül, amelynek tartásához nem volt engedélye.
    Az ügyészség a férfit lőfegyverrel visszaélés bűntettével és állatkínzás vétségével vádolja, vele szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz. Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni – áll a közleményben.

hozzászólok