2018. március 24. Gábor

Kékfény

Kocsikázni akart, ezért kilökte autójából a stop táblánál megálló nőt

www.ugyeszseg.hu | 2017. május 16. 14:54:43 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Járási Ügyészség erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat.

 

A Bajai Járási Ügyészség erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette miatt vádat emelt egy 32 éves bátai férfivel szemben, aki tavaly december 19-én Baján egy útkereszteződésben várakozó járműbe önkényesen beült, majd a sofőrt kilökte az autójából azért, hogy kocsikázhasson egyet.

 

A 32 éves bátai férfi tavaly karácsony előtt néhány nappal, kora délután Baján, az egyik útkereszteződésben egy stop táblánál szabályosan megálló nő autójának jobb első ajtaját kinyitotta és a járműbe beszállt. A nő többször felszólította a férfit, hogy hagyja el az autót, ő azonban nem szállt ki, hanem azt követelte a nőtől, hogy vigye el.

A nő ekkor a vádlotton átnyúlva kinyitotta a jobb első ajtót és ismét távozásra szólította fel, a férfi ennek ellenére nem száll ki, hanem még visszacsukta az ajtót.

A sértett azért, hogy segítséget kérjen, a vezető oldali ajtót kinyitva kissé kihajolt, fél lábával kilépett és a mögötte lévő autós felé integető mozdulatokat tett. A vádlott ezt kihasználva a nőt a vezetőülésből kilökte és a helyszínről Pörböly irányába elhajtott.

A férfi a jogtalan használat végett elvett autót még ugyanezen a napon az esti órákban a sértettnek visszavitte.

Az ügyészség a férfit erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja, amely egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség és azt, hogy tiltsák el a közügyek gyakorlásától.

A büntetlen előéletű, jelenleg szabadlábon védekező vádlott ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment