2020. 2. Anita, Kármen

Kékfény

Kitüntették a bajai tűzoltót

bacs.katasztrofavedelem.hu | 2020. Március 25. 07:36:02 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kuzsilek Ákos

Hagyományosan március 15-én ismeri el a köztársasági elnök azokat, akiknek tevékenysége túlmutat az alapvetően elvárhatón, tevékenységük országos viszonylatban is példaértékű, követendő.

Ugyanezen a jeles napon a belügyminiszter azokat részesítette elismerésben, akik saját testi épségük kockáztatásával segítettek a bajbajutottakon. A katasztrófavédelem állományában több olyan kolléga is szolgál, akit munkája, vagy pillanatnyi helyzetfelismerése kiemelt a hétköznapi hősök sorából, és érdemesnek bizonyult a magas rangú elismerésre.  A díjátadó azonban a vírushelyzet miatt idén elmaradt, így személyesen nem vehették át kitüntetéseiket az arra érdemesnek találtak.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója munkakörében hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Kuzsilek Ákos tűzoltó főtörzsőrmestert, a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát .

Kuzsilek Ákos tű. főtörzsőrmester 2003. július 1-jei hatállyal került kinevezésre Baja Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságra, beosztott tűzoltó beosztásba. 2018. május 1-je óta tölti be a szerparancsnoki beosztást. Már a kezdetektől kiemelkedő teljesítményt nyújtott, az elvégzendő tanfolyamokat, iskolákat is kitűnő eredménnyel zárta.  Sokáig megbízott szerparancsnokként tevékenykedett, munkáját kimagasló szinten végezte. Szakmaszeretete, elhivatottsága, lelkiismeretessége, szakmai rutinja példaértékű mindenki számára. Fontos részére a csapatösszetartás, mindent elkövet, hogy környezetében az emberek jól érezzék magukat. A csoport életében jelentkező konfliktusok kezelésében aktív, higgadt véleményformálással a teljes körű közmegelégedést szolgáló megoldásokra törekszik. Tapasztalatait szívesen osztja meg a fiatal tűzoltók képzése során. Szakmai kérdésekben gyakran konstruktív javaslatokat tesz, melyet elöljárói nagyra értékelnek. Elméleti és gyakorlati tudása kiemelkedő. Szerparancsnokként higgadt, határozott döntéseket hoz, szakmájából adódóan nagy rálátása és tapasztalata van a műszaki mentési feladatok végrehajtására. – írta a Katasztrófavédelem honlapja.

hozzászólok