2021. 17. Rudolf

Kékfény

Kigyulladt a csempészautó

www.police.hu | 2021. Március 02. 11:12:53 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az M9-es autóút 16.400-as méterénél 2021. március 2-án hajnalban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztályának munkatársai intézkedés alá vonták egy jármű magyar állampolgárságú sofőrjét és utasát. Az ellenőrzés során a kistehergépkocsi zárt rakterében a járőrök kilenc külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A rendőri intézkedés közben a teherautó motortere kigyulladt, majd a tűz átterjedt a gépjármű egészére, amely teljesen kiégett. A lángokat a helyszínre érkező tűzoltók megfékezték.

A gyanú szerint a feltartóztatott migránsokat a budapesti illetőségű páros – egy 25 éves nő és egy 19 éves férfi – Nyugat-Európába akarta csempészni, így ellenük – őrizetbe vételük mellett – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

A határsértőket – akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni – meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

hozzászólok