2020. 8. Dénes

Kékfény

Két embercsempészt fogtak Nagybaracskánál

www.police.hu | 2020. Feburár 24. 14:36:08 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai 2020. február 24-én 2 óra 5 perckor Nagybaracska közelében igazoltattak egy osztrák hatósági jelzésű Renault és egy román honosságú Audi személyautót. A járművekben a román sofőrökön kívül további öt-öt utas tartózkodott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Ők a járőrök kérdésére szír állampolgárnak vallották magukat.

A gyanú szerint a szír férfiak illegálisan jutottak be az ország területére, a sofőrök pedig egy előre megbeszélt helyen vártak rájuk azért, hogy a csoport tagjait Magyarországon keresztül Nyugat-Európába juttassák.

A gépkocsivezetőket a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre előállították. Őket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést tesznek a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat – meghallgatásuk után – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

hozzászólok