2022. 24. Timót

Kékfény

Kanadai embercsempészünk még nem volt

www.police.hu | 2021. November 28. 10:08:26 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. november 27-én 20 óra 55 perckor Bácsborsódnál 22 határsértőt, majd 2021. november 28-án 1 óra 20 perckor Garánál 10 illegális migránst tartóztattak fel. A határsértők szír és afgán állampolgároknak vallották magukat.

Hajnali 5 órakor egy montenegrói rendszámú személygépjárművet ellenőriztek a rendőrök Nagybaracska egyik utcájában. A gépkocsit egy kanadai férfi vezette, rajta kívül a járműben  4 – magukat szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást vele szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

hozzászólok