2022. 26. Jusztina, Pál

Kékfény

Ismét embercsempészt fogtak a Duna – hídnál

www.police.hu | 2021. Szeptember 10. 10:51:11 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Korábbi fotó

A Készenléti Rendőrség járőre 2021. szeptember 10-én 7 óra 10 perckor az 55-ös számú főút 104-es kilométerénél – Baja belterületén – intézkedés alá vont egy lengyel honosságú személyautót. A járműben a sofőrön kívül egy lengyel utas, valamint két külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a lengyel sofőr és társa a két szír határsértőt át akarta vinni az országon, ezért őket előállították. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

További határrendészeti hír, hogy a Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök szeptember 9-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban 37 esetben összesen 214 határsértőt tartóztattak fel Mélykút, Kecskemét, Dunafalva, Bácsalmás, Tompa, Mátételke, Szalkszentmárton, Dunavecse, Homorúd, Apostag, Gara, Madaras, Bátmonostor, Balotaszállás, Hercegszántó, Csikéria, Katymár és Bácsbokod közigazgatási területén.

hozzászólok