2024. 18. Alexandra, Erik

Kékfény

Házakat fosztogatott – elfogták

www.police.hu | 2023. November 16. 11:26:49 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A gyanú szerint egy 24 éves jánoshalmi lakos 2023. szeptember 21-én délután a kerítésen keresztül bemászott egy ingatlanra, és a nyitott házból közel 800 ezer forintnyi értéket tulajdonított el. Tévé, laptop, fűkasza volt a zsákmánya, illetve elvitt egy bőröndöt is, ami teli volt ruhával. A nyomozók alig fél nap alatt eljutottak a feltételezett tetteshez, és az eltűnt tárgyak jelentős részét lefoglalták.

Erről az esetről korábban már beszámoltunk, ahol leírtuk, hogy az ügyben a rendőrök tovább vizsgálódtak, és kiderült, nem alaptalanul. A férfinek volt egy bűntársa, egy 27 éves helybéli, akit a Jánoshalmi Rendőrőrs munkatársai 2023. november 15-én őrizetbe vettek. Az idősebb bűnelkövető ugyanis további három lopással gyanúsítható. Október 11-én egy udvarról baromfit, ereszcsatornát, fémtárgyakat, autóalkatrészeket emelt el, öt nappal később pedig egy házból pénzt, láncfűrészt, egy másik helyről pedig többek között tévét, hangfalat tulajdonított el.

A nyomozók kezdeményezték a lopásokkal gyanúsítható 27 éves férfi letartóztatását. Fiatalabb társa – aki csak az első bűncselekmény végrehajtásában segített – a továbbiakban is szabadlábon védekezhet.

hozzászólok