2024. 3. Kornélia

Kékfény

Halőrre támadt egy férfi

Ügyészség.hu | 2024. Feburár 08. 09:46:05 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a szabálytalan horgászat miatt vele szemben intézkedő halőrre támadt, erőszakkal akadályozva őt jogszerű eljárásában.

A vád szerint a Baja környéki községben élő férfi tavaly augusztus 16-án, este, a Priszpa-tó partján egy ismerőse stégén szabálytalanul két horgászbottal horgászott. A szolgálatban lévő és a horgászok ellenőrzését végző halőr észlelte mindezt, ezért odament hozzá a stégre. Intézkedés közben felszólította a vádlottat az engedélyének átadására, és az engedély nélküli horgászat abbahagyására. A rapsic a felszólításra támadóan lépett fel a halőrrel szemben, akit meglökött, majd hátulról két kézzel fojtogatni kezdett. Ennek következtében mindketten a stégre estek, ahol a vádlott a sértett védekezése ellenére tovább folytatta a támadást. A halőr végül a vádlott fogásából kiszabadulva az intézkedés befejezése nélkül elmenekült a helyszínről, és segítséget kért.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szabálytalan horgász a közfeladatot ellátó személynek minősülő halőrt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozta.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönte

hozzászólok