2022. 23. Dezső

Kékfény

Ghánai és bolgár embercsempész áll bíróság előtt

Ügyészség.hu | 2022. Május 05. 15:05:16 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy ghánai és egy bolgár embercsempésszel szemben, akik afgán migránsokat akartak Ausztriába juttatni. A Baja környéki földes úttól nem jutottak messzire, mert a rendőrök tetten érték őket.

A vádirat szerint a ghánai és a bolgár férfi egy cseh rendszámú járművel 2021. november 4-én, kora hajnalban, Hegyeshalom felől érkezett Magyarországra kifejezetten azért, hogy a szerb-magyar államhatáron meg nem engedett módon belépő afgán határsértőket Ausztriába szállítsák. A férfiak egy Baja környéki földúton felvették az un. „sétáltató” személy segítségével magyar területre átjutott három afgán férfit és elindultak.

Rövidesen azonban a Somogy megyei járőrök a bajai Türr István híd lehajtójánál megállították és igazoltatták az embercsempészeket, akiknek az utasai jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Az ügyészség a két férfit több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását, emellett Magyarország területéről történő kiutasításukat, valamint az eljárás során lefoglalt személyautó elkobzását indítványozza.

Mind a ketten letartóztatásban várják, hogy bűnösségükről a Bajai Járásbíróság döntsön.

hozzászólok