2020. 25. Géza

Kékfény

Gázos ügy: meg van a gyanúsított!

www.police.hu | 2019. December 21. 10:38:07 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Egy napon belül elfogták a bajai nyomozók azt a férfit, aki a gyanú szerint ismeretlen hulladékot öntött a hálózatba.

Baja szennyvízcsatorna hálózatába engedett bele nagyobb mennyiségű ismeretlen folyadékot 2019. december 19-én egy ismeretlen személy. A katasztrófavédelem munkatársai megállapították, hogy a csatornarendszerből kellemetlen szagú gáz szivárog fel a felszínre. A Szegedi út környékén a tűzoltók munkáját forgalomkorlátozásokkal és terelésekkel segítették nagy létszámban a rendőrök, polgárőrök és városőrök. Ezen felül a bajai nyomozók azonnal megkezdték a nyomozást az ügyben.

A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően egy napon belül elfogták a rendőrök azt a 30 éves bajai lakost, aki a gyanú szerint az ismeretlen folyékony hulladékot öntötte a hálózatba.

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi csütörtökön egy speciális felépítménnyel ellátott, tartályos tehergépjárművel megjelent az egyik bajai kereszteződésnél. Ott egy öntöttvas fedéllel fedett csatornanyílást felnyitott, és azon keresztül a tehergépjármű tartályából öntött ismeretlen hulladékot a hálózatba.

A nyomozók által megtalált teherautó átvizsgálásában a katasztrófavédelem munkatársai segítettek.

Az ismeretlen hulladék pontos összetevőit szakértő fogja vizsgálni.

A nyomozók a 30 éves bajai férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

hozzászólok