2022. 24. Timót

Kékfény

Ez gyors volt

Ügyészség.hu | 2021. December 06. 16:59:42 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban ittas járművezetés vétsége miatt bíróság elé állított egy férfit, aki 2021. november 30-án, egy Baja környéki községben súlyosan ittas állapotban ült a volán mögé és az autójával az útról letérve egy ház gázvezetékét is kiszakította, majd egy oszlopnak ütközött.

A vád szerint a férfi 2021. november 30-án este egy Baja környéki községben ittas állapotban vezetett egy személyautót. A súlyosan ittas vádlott az egyébként egyenes vonalvezetésű útról letért a menetiránya szerinti bal oldalon lévő füves területre, majd egy ház gázvezetékének ütközött, azt kiszakította.

Az ittas sofőr még ezután is tovább haladt az autóval és nekiütközött a következő ház előtt álló villanyoszlopnak. Az ütközés miatt a gépkocsi leállt, a vádlott pedig kiszállt és hazament.

A bajai rendőrök a vezetői engedéllyel sem bíró ittas férfit még aznap este elfogták és őrizetbe vették. A rendőrök a nyomozást példás gyorsasággal lefolytatták és kezdeményezték a férfi bíróság elé állítását.

A Bajai Járási Ügyészség 2021. december 3-án, az őrizet ideje alatt bíróság elé állította a vádlottat ittas járművezetés vétsége miatt. A büntetett előéletű férfi az ittas vezetést egy lopás miatt kiszabott felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt követte el.

A Bajai Járásbíróság a férfit 6 hónap fogházbüntetésre, valamint 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A bíróság ezen kívül a 7 hónap felfüggesztett fogház végrehajtását is elrendelte. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott három munkanap gondolkodási időt tartott fenn.

hozzászólok