2021. 8. Mihály

Kékfény

Embercsempészek elleni nyomozásokat zártak le

www.police.hu | 2021. Április 16. 17:08:35 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A bácsalmási rendőrök 2021. január 31-én kora este – állampolgári jelzés alapján – igazoltattak egy szerb járművezetőt. A bejelentő szerint a férfi autójából röviddel korábban négy külföldi szállt ki. Az egyenruhások az intézkedés során a kocsi közelében feltartóztattak négy határsértőt, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A gyanú szerint a szerb állampolgár a migránsokat Nyugat-Európába akarta vinni. A férfit embercsempészés gyanúja miatt őrizetbe vették.

Embercsempészés bűntettével gyanúsítható az a két román állampolgár is, akiket a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Soltvadkerti Rendőrőrsének a járőrei fogtak el 2021. február 7-én este. A férfiak egy Volkswagen Transporterrel utaztak, amelynek rakterében kilenc, magát szír állampolgárnak valló határsértőt rejtegettek. A járőrök az illegális migránsokat a jármű átvizsgálása során megtalálták. A román illetőségű sofőrt és társát szintén őrizetbe vették.

A csoportok tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai mindkét ügyben a napokban befejezték a nyomozást. Az iratokat az illetékes ügyészségnek megküldték, és javasolják a jelenleg is letartóztatásban lévő szerb és román embercsempészek bíróság elé állítását.

hozzászólok