2021. 17. Zsófia

Kékfény

Embercsempészek Bajától délre

www.police.hu | 2021. Június 29. 10:10:23 | Utolsó frissítés: 3 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az egyenruhások egy német honosságú járművet állítottak meg Nagybaracska külterületén, az 51-es számú főút 173-as kilométerszelvényénél 2021. június 29-én 0 óra 2 perckor. A személygépkocsit egy holland férfi vezette. A jármű átvizsgálása során a rendőrök tíz – magukat szír állampolgároknak valló – illegális migránst találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Néhány óra elteltével a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség járőrei Bátmonostor belterületén megállítottak egy magyar rendszámú Mercedes Sprintert, és intézkedés alá vonták a sofőrt. A 24 éves magyar férfin kívül tíz – magukat szír állampolgárnak valló – illegális migráns utazott a járműben, akik Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akartak jutni.

Az egyenruhások mindkét járművezetőt előállították. A főkapitányság nyomozói a 24 éves és a 40 éves sofőrt őrizetbe vették, embercsempészés bűntett miatt kihallgatják őket, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

hozzászólok