2021. Október 16. Gál

Kékfény

Dusnoknál változatlanul szüret van

www.police.hu | 2021. Szeptember 16. 19:07:01 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 16-án 16 óra 30 perckor az M9-es autóúton, Dusnok közelében intézkedés alá vontak egy gépjárművet, amelyet egy szlovén férfi vezetett. A rendőrök az ellenőrzés során 4 külföldit találtak a járműben, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Nem sokkal később, 16 óra 35 perckor a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai egy magyar rendszámú járművet állítottak meg ugyan azon a területen. A gépkocsiban a bolgár sofőrön kívül 4 határsértő utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A migránsok személyazonosságukat, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A két sofőr a gyanú szerint az illegális migránsokat át akarta vinni az országon, ezért előállították őket. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

hozzászólok