2018. február 25. Mátyás

Kékfény

Bíróság elé állítottak egy szerb embercsempészt Baján

ugyeszseg.hu | 2017. augusztus 11. 21:50:31 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Járási Ügyészség 2017. augusztus 10-én minősített embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 22 éves szerb férfit, aki 2017. július 12-én Dávod közeléből hat migránst csempészett Ausztriába, és további 12 személyt is Ausztriába akart szállítani, azonban a rendőrök az indulás előtt elfogták.

 

A 22 éves férfit 2017 júliusában szerbiai lakóhelyén egy ismeretlen pakisztáni férfi vette rá arra, hogy fejenként 100 euróért Magyarországról gépkocsival szállítson Ausztriába olyan migránsokat, akik a szerb-magyar államhatárt illegálisan lépték át.

A vádlott vállalta a feladatot, és 2017. július 10-én gépkocsit is bérelt. Az autóval 2017. július 11-én Magyarországra utazott, és a megbízója utasításának megfelelően Dávod közelében, az 51-es főútra hajtott. 2017. július 12-én a kora hajnali órákban felvett az autóba hat migránst és őket az ígért pénzjuttatás reményében Ausztriába szállította.

 

Fotó:www.police.hu

 

Ezt követően visszahajtott Dávod közelébe, az 51-es főúton oda, ahol a migránsokat felvette, és a rá várakozó további 12 pakisztáni migráns közül nyolc személyt felvett a gépkocsijába, azért hogy őket is az ígért pénz fejében Ausztriába fuvarozza. A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőrei azonban az autót még indulás előtt ellenőrzés alá vonták, a vádlottat, valamint a szállításra várakozó 12 személyt a helyszínen elfogták és előállították.

 

 

A bíróság a szerb embercsempészt előzetes letartóztatásba helyezte, a járási ügyészség pedig bíróság elé állította vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt .

A Bajai Járásbíróság a 2017. augusztus 10-én tartott tárgyaláson a Magyarországon büntetlen, a bűncselekményt beismerő embercsempész férfit – az ügyészség indítványával egyetértve – bűnösnek mondta ki minősített embercsempészés bűntettében, és ezért 1 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte és 2 évre kiutasította az országból. Az ítélet nem jogerős.Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment