2021. December 9. Natália

Kékfény

„Bika” droggal átitatott levelet küldetett magának a fegyintézetbe

www.Ügyészség.hu | 2021. November 16. 15:17:59 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy fegyházbüntetését töltő férfival szemben. Az elítélt „bika” drognak nevezett új pszichoaktív szerrel átitatott A/4-es papírlapokat akart magának az anyja segítségével postai levélként a fegyintézetbe bejuttatni. A küldemény azonban nem ért célba, mivel a fegyintézet gyanúsnak ítélte és visszatartotta.

A vádirat szerint a fegyházbüntetését töltő kábítószer-kereskedő megszervezte, hogy egy ismeretlen személy un. „bika” nevű új pszichoaktív anyaggal 15 db A/4-es papírlapot átitasson, és azt elküldje a férfi Baja környékén élő anyjának. A férfi az anyjával – az ügy másik vádlottjával – megbeszélte, hogy az elkészült preparátumot levélpostai küldeményként feladja a számára. Az asszony az ismeretlen „készítőtől” az otthonában 2020. szeptember 7-én átvette a droggal átitatott papírlapokat tartalmazó nagyméretű borítékot, amelyen feladóként egy ügyvédet tüntettek fel. Ezután a levelet fiának címezve feladta.

A büntetés-végrehajtási intézet azonban gyanúsnak ítélte a küldeményt és nem adta át a férfinak. Az iratcsomagban az iratok új pszichoaktív anyaggal voltak átitatva, amelynek tiszta hatóanyag tartalma többszörösen meghaladta a csekély mennyiség alsó határát.

Az ügyészség a férfit és az anyát új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, ezért a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy nem szabadulhat kedvezménnyel. Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

hozzászólok