2024. 14. Örs, Stella

Kékfény

Bántalmazta a tanárnőt, hogy engedély nélkül elvihesse gyermekét

Ügyészség.hu | 2023. Szeptember 05. 08:48:08 | Utolsó frissítés: 10 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki ittasan akarta elvinni gyermekét az iskolából, de a tanárnő ezt nem engedte. Az apa előbb ordibált a pedagógussal, majd megszorította a kezét és a mellkasánál meg is lökte, így végül a gyermekét magával tudta vinni.

A vádirat szerint a büntetett előéletű bajai férfi 2023. április 28-án már a délelőtt megjelent az egyik bajai általános iskolában azért, hogy a tőle külön élő, elsős gyermekét magával vigye. Ekkor közölték az apával, hogy gyermeknek még három tanórája lesz, ezért nem viheti el. A férfi ezt megértette és elment. A gyermek osztályfőnöke értesítette a történtekről az édesanyát, aki kifejezetten kérte a tanárnőt, hogy a gyermeket ne adják át a férfinak.

Ebédidőben a férfi ittas állapotban visszament az iskolába, ahol a gyerekek épp ebédeltek. Amikor a gyermek meglátta édesapját, a napközis tanárnőhöz – az ügy sértettjéhez – futott, megfogta a kezét, mert nem akart elmenni. A vádlott el akarta vinni gyermekét, azonban a sértett közölte, hogy az anyuka kérésére nem viheti el. A férfi ezen felháborodott, előbb kiabálni kezdett a sértettel, majd távozási szándékát jelezve megfogta a gyermeke másik kezét. A tanárnő továbbra sem engedte el a gyerek kezét, ezért a férfi megszorította a nő csuklóját, majd a megpróbálta a gyerektől ellökni a sértettet, aki az erőszak hatására elengedte a gyerek kezét. Az apa végül a gyerekkel együtt távozott az iskolából.

A vádlott a magatartásával a tanárnőt, mint közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozta. A bántalmazás következtében a sértettnek sérülései nem keletkeztek.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja.

A férfi bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

hozzászólok