2018. február 21. Eleonóra

Kékfény

Az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott

www.police.hu | 2017. november 12. 09:49:09 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

Az 5501-es számú úton közlekedett 2017. november 11-én 20 óra 10 perckor egy Opel Astra típusú személygépkocsival egy 20 éves bácsalmási férfi. Haladása során az út 28.724-es méterénél járművével az úttest jobb oldalára sodródott, majd egy fának ütközött. Az árokban tovább haladva egy kisebb facsoportnak ütközött, majd az úttestre kormányzást követően felborult autójával. A könnyen megsérült sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

 

 

 

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. 

 

 

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment