2020. Október 22. Előd

Kékfény

Albán embercsempész, albán közokirat-hamisító

Forrás: police.hu | 2015. Június 17. 10:00:07 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Hercegszántó Közúti Határátkelőhelyen 2015. május 22-án 23 óra 55 perckor belépésre jelentkezett egy személygépkocsi, amelyben két albán férfi utazott. Ellenőrzésük során a rendőrök megállapították, hogy egyikük útleveléből egy horvát beléptető bélyegzőlenyomatot kitöröltek, ezért a 47 éves külföldit közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt visszairányították Szerbia területére, a 37 éves sofőr pedig önként elállt a beutazási szándékától.

 

Néhány órával később, 2015. május 23-án 3 óra 55 perckor a Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőrei Dávod külterületén igazoltattak egy gépjárművet, amelyben a két albán utazott. Kiderült, hogy a visszairányított férfi tiltott határátlépést követett el, majd 37 éves társa – aki jogszerűen lépte át az államhatárt – felvette őt a gépjárművébe. A sofőrrel szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett, távollétében – indított büntetőeljárást.

 

A tiltott határátlépést elkövető férfival szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás a Bajai Rendőrkapitányságon, amely vádemelési javaslattal 2015. június 3-án lezárult.

 

A rendőrség az embercsempészés miatt folytatott büntetőeljárást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat szintén vádemelési javaslattal küldte meg a Bajai Járási Ügyészségnek.

hozzászólok