2022. 18. Ilona

Kékfény

Afgánokat és irániakat vittek a szerb embercsempészek

www.police.hu | 2015. Március 17. 12:22:28 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
 

Bácsalmás külterületén, az 5501-es számú út 35-ös kilométerszelvényénél 2015. március 16-án 7 óra 50 perckor két autót állítottak meg a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőrei.

 

A felvezető autóban egy szerb sofőr, a mögötte közlekedő gépjárműben a szerb gépjárművezetőn kívül kilenc külföldi férfi utazott. Ellenőrzésük során kiderült, hogy a hét afgán és két iráni állampolgár jogszerű magyarországi tartózkodását hitelt érdemlően igazolni nem tudja, ezért elfogták és előállították őket a rendőrök. A migránsok a tiltott határátlépés tényét elismerték, majd menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

A 61 éves és 27 éves szerb sofőr a megalapozott gyanú szerint a határsértőknek segítséget nyújtott a szerb-magyar államhatár illegális átlépésében. A beszerzett adatok alapján a terhelteknek volt egy harmadik társa is, aki a szerb-magyar államhatáron gyalogosan átkísérte a külföldieket a személyautóhoz, majd visszaindult Szerbia irányába. A bűncselekmény elkövetése közben a gyanúsítottak telefonon folyamatosan tartották egymással a kapcsolatot.

 

A járőrök a helyszínen terepkutatást hajtottak végre, amelynek eredményeként 2015. március 16-án 8 óra 40 perckor elfogtak egy gyalogosan közlekedő 42 éves szerb férfit. Kiderült, hogy vele szemben Magyarország és Franciaország beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a három szerb állampolgárral szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – indított büntetőeljárást.

 

 

hozzászólok