2023. December 1. Elza

Kékfény

A MOL Campus legfelső emeletére futottak fel

Katasztrófavédelem.hu | 2023. Október 30. 14:42:08 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Katasztrófavédelem.hu

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság október 28-án új helyszínen, a MOL Campusban tartotta meg hagyományos lépcsőfutó-bajnokságát. Az idén 21. alkalommal megrendezett versenyen több kategóriában lehetett indulni. A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Kiskunhalasi, a Bajai és a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói képviselték, akik sikeresen helytálltak a megmérettetésen.

A MOL Campus Magyarország legmagasabb irodaépülete. A toronyház 29 emeletes, 143 méter magas, a budapesti Lágymányosi öböl északi partján épült fel 2022-ben. A rajttól a célig 34 emeletet, összesen 754 lépcsőfokot kellett megtenniük a versenyzőknek, ami függőlegesen 133,5 méteres távolságot jelent.

A megméretésen 82 hivatásos, 20 önkéntes, 16 magyar és 6 horvát létesítményi tűzoltó vett részt. A versenyzők egyéni férfi és női kategóriában, illetve párosban indulhattak több korcsoportban. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól.

A startpisztoly reggel kilenc órakor dördült el, ekkorra már készenlétben állt az a 124 induló, akik az ország minden pontjáról érkeztek, hogy a lépcsőfutás történetében először a MOL Campusban rendezett viadalon részt vegyenek.

A rendezvény fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató volt, aki a verseny végén személyesen adta át a díjakat a legjobbaknak.

Gagyi Norbert, Rapcsák János (Szeged), Cselinácz János

A bajaiak közül tűzoltó férfi egyéni egyes korcsoport IV. helyezést szerzett Gagyi Norbert, míg tűzoltó férfi egyéni kettes korcsoport V. helyezést Cselinácz János. Az összesített eredmények alapján a 14., és 15. helyen végeztek.

Gratulálunk!

A teljes eredménylista itt olvasható.

hozzászólok