2024. 3. Kornélia

Kékfény

27 migránst zsúfolt be a kisteherautó rakterébe

Ügyészség.hu | 2023. Március 07. 15:26:38 | Utolsó frissítés: 12 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt azzal a szlovák fiatalemberrel szemben, aki a déli határ közelében 27 migránst zsúfolt be a szűk, ablaktalan kisteherautójába azért, hogy őket Csehországba szállítsa.

A vádirat szerint az elkövetéskor mindössze 18 éves, szlovák férfi 2022. augusztus 16. napján a hajnali órákban egy – a megbízója által megjelölt – Csávoly és Bácsbokod között található földesúthoz ment egy kisteherautóval. Ott a teherautó rakterébe felvett 27 szír állampolgárt, akik korábban a magyar-szerb államhatárt meg nem engedett módon lépték át és elindult velük Csehország irányába.

A vádlott a 27 migránst a kisteherautó 3 méter hosszú, 1,5 méter széles, 1,8 méter magas, zárt, szellőzés, ülések és ablak nélküli, személyszállításra teljesen alkalmatlan rakterébe zsúfolta be.

A férfit 20 perccel elindulása után, Csátalja község közelében a rendőrök megállították, elfogták és őrizetbe vették. A rendkívül szűk helyen összezsúfolódott személyek számára a Csehországig tartó utazás kiemelkedő testi és lelki gyötrelemmel járt volna.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottat a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettének kísérletével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását és Magyarország területéről történő kiutasítását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

hozzászólok