2023. 3. Balázs

Humor

Új helyszínen a motorcsónak verseny!

Antal Tibor | 2017. Május 07. 11:16:03 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Mint korábban beszámoltunk róla a július elejére tervezett bajai motorcsónakverseny valószínűleg elmarad, ami most már  a nemzetközi szövetség versenynaptára szerint hivatalos is:

 

 

Forrás:

http://www.motorbootrennsport.de/eng/dates/index.php?jahr=2017&nach=datum&mark=baja#baja

 

Azonban egy nem várt fordulatnak köszönhetően  mégsem marad Baja Világ- és Európa bajnoki futamok nélkül. Pénteken ugyanis a heves esőzéseknek köszönhetően Baja több városrészében is helyenként fél méteres víz hömpölygött az utcákon, és  mondanunk sem kell, hogy egyből elkezdtek kattogni az illetékes szakembereknél a kerekek, hogy vajon az újabb lehetőséget  milyen formában tudná kiaknázni a most már tényleg vizek városa a turisztika fejlesztésére. A megoldás gyorsan megszületett és kézenfekvő: behozzák a motorcsónak versenyt a város utcáira. A nemzetközi szövetség álláspontja szerint ennek akadálya nincs, ugyanis hasonló elvek mentén évtizedek óta sikeresen bonyolítják le a Monte – carlói Forma 1-es autós gyorsasági futamokat is, ami épp ettől népszerű.

Pénteken már folyt a tesztelés Fotó:Pauk István Gyula Szerkesztette:Friedrich László

 

Már a helyszín kijelölése is megtörtént, a több kandidáló utca közül végül a Szent László győzött. A döntés indoklásában az szerepelt, hogy nem rég pár renitens lakó miatt térfigyelő kamerákat helyeztek el az utcában, ami jól jöhet a nemzetközi közvetítéseknél. A depót pedig az Uszály utcában fogják kialakítani a bérlakások előtt. A verseny időpontja még kétséges, erősen függ a nyári zivataroktól is, így a versenyzőknek állandó készültségben kell lenniük.

 

Nem hivatalos hír, de információink szerint a Bajai Spartacus SC-nél azon is gondolkodnak, hogy az idei Budapest – Baja evezős verseny befutója se a már megszokott Ifjúsági tábor előtti Sugovica szakaszon legyen, hanem kicsit odébb az Attila utcában.

hozzászólok