2018. február 25. Mátyás

Humor

Támadnak a Busók!:)

Antal Tibor | 2017. július 06. 14:27:57 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

Mint korábban beszámoltunk róla, idén július 21-22-én első alkalommal rendez Mohács (a város német nemzetiségi önkormányzata)  is Halfőző fesztivált Dunamenti halfesztivál néven. Ennek köszönhetően a Sugóparti Hírek válaszcsapásként meghirdette, hogy cserébe Baja is összehoz augusztusban egy Busójárást, és ebből kitört az I. Bajai - Mohácsi Mém háború, melyből mindkét fél kivette magát.

 

 

Azóta lecsendesültek a kedélyek, de a napokban információkat kaptunk, hogy felderítés és tapasztalatszerzés gyanánt szombaton egyénileg, és szervezetten is több mohácsi busó csoport is  városunkba fog érkezni, méghozzá mint Mátyás király annak idején: álruhában, átlagembernek öltözve. Mint megtudhattuk, ennek elsődleges oka nem az álcázás, hanem mint ahogy ők mondták (nem szó szerint), a busó ruha nyáron nem a legkellemesebb viselet.

 

 Forrás:Trollbusó facebook oldal

 

Mi a céljuk?

 

Az álruhába öltözött busók természetesen nem szabotázsakciókat fognak végrehajtani, hanem  a tömegben elvegyülve egyszerűen csak jól akarják érezni magukat. Elemzőink szerint feltehetően halászlét fognak enni, valamint rengeteg sört és pálinkát inni. Nos, ezek alapján még nehéz kiszúrni őket az átlag bajaiak között, viszont van pár dolog amin könnyen lelepleződhetnek.

 

 Forrás:Trollbusó facebook oldal

 

Miről ismerhetünk fel egy álruhás busót Baján?

 

Több apróság is van, de nagyon oda kell figyeljünk:

 

1. Duna-fürdőn viszonylag egyszerű dolgunk van, mert ha valaki a Potyka - csárdánál bolyongva azt kérdezi tőlünk, hogy: Elnézést, hol van itt a komp ami átvisz a Dunán? - az feltehetően mohácsi.

2. A Sugovicán, ha azt halljuk a szomszédos strandoloktól, hogy: Te Lajos! Vigyázz mert ez szélesebb, mint a Csele - patak!- akkor is erős lehet a gyanúnk.

3. A fesztivál területén a vendéglátásban dolgozóknak  jó esélyük van az azonosításra, hiszen a gálánsabb mohácsiak már egy szűk 1000 forint körüli számla esetén, is az átlagosnál nagyobb borravalót hagyva gyakran bevágják, hogy 1526-ból kérnek vissza. Ha látják, hogy ezen az alkalmazott meglepődik, akkor gyorsan rávágják, hogy ekkor annak idején több is veszett nálunk- hogy ezzel is erősítsék városimázsukat. Persze a mohácsiak közötti is vannak smucigabbak. Ők hasonló esetben csak annyit szoktak kérdezni: 1526-ból tud visszaadni?

4. De a legkönnyebb lebuktatni a kompániát, ha bajai halászléval kínáljuk őket. ugyanis képesek azt a merényletet elkövetni, hogy kenyérrel eszik.

 

Epilógus

 

Összességében üdvözöljük a XXII. Halfőző fesztivál 4 napja alatt idelátogató, mohácsi és minden más vendégünket, és kívánjuk hogy érezzék jól magukat, és vigyék messzire városunk jó hírét. A Mohács - Baja trollháborúról meg annyit, hogy képviselni kellene magunkat a július 22-i I. Dunamenti Halfesztiválon Mohácson, hogy ott is népszerűsítsük a bajai halászlét, és Baja városát. Ehhez az akcióhoz várjuk a jelentkezőket facebook oldalunkon.

 

 A Halfőző Fesztivál programjai:

http://sugopart.hu/magazin/xxii-bajai-halfozo-fesztival-programjai

 



Hozzászólok!

Facebook Google +
2
komment