2019. július 20. Illés

Humor

Ismert vadlúdcsapat haladt át ma Baján

Antal Tibor | 2017. január 23. 21:58:47 | Utolsó frissítés: 2 éve

 

Az általános globális felmelegedés ellenére, az idei tél sokkal hidegebb az utóbbi évtizedekben megszokottnál. A Duna Bajánál zajlik, és a jégtörőinket is a szerb - horvát szakaszra kellett vezényelni a feltorlódott jégtáblák miatt. Jó hír azonban, hogy  vízi madárvilágot is sokkal könnyebb így megfigyelni, hiszen az összes állóvíz befagyott, így kisebb helyekre koncentrálódik a nagyobb mennyiségű szárnyas.

 

Fotó:Gyuricza András

 

Ezzel kapcsolatban készített ma szenzációs felvételeket  Gyuricza András bajai természetfotós, aki rengeteg vadludat fényképezett a Duna - hídnál. A képek otthoni kidolgozásánál, amikor az apró részleteket is jól meg lehet figyelni megint jött a szenzációs felfedezés: a vadlibák közé egy fehér házilúd is vegyült, nyakában pedig egy kisfiú ült egy rágcsáló társaságában.

 

Fotó: Gyuricza András, Szerkesztette : Friedrich László

 

Ezek alapján bátran kijelenthetjük, hogy ma feltehetően Kákalaki Akka csapata haladt át Baja térségében. A hídnál meg is pihentek, de csak egy kicsit, mert egy sunyi róka ott ólálkodott állandóan a közelükben. Arról viszont nem szólnak a hírek, hogy a vadludak ezt követően délre, vagy Lappföld felé távoztak.

 

 

.Hozzászólok!

Facebook Google +
1
komment