2019. május 21. Konstantin

Baja régen

Volt egyszer Baján egy nagyon jó disco

Antal Tibor | 2017. szeptember 17. 10:25:28 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

 Fotók: youtube

 

Ha a mai középkorosztály közül valakinek azt mondom Baján, hogy Let's Go Disco, valószínűleg nem kell magyarázkodjak. Az 1991 áprilisában az egykori Helyőrségi Klubban megnyitott szórakozóhely,  mely a pár hónappal azelőtt bezárt Főnix klub utódja volt, hamar nagy népszerűségre tett szert. Nem csoda, hiszen "az akkori  legújabb fény, hang és látvány effektek felhasználásával sikerült egy európai szintű bulit létrehozni, melyre szerte a környékből érkeztek vendégek."  Ebből az időszakból találtunk egy videót (ráadásul két kamerás), mely az egy éves szülinapi buli történéseit dokumentálja. A frizurák sikítanak, de a zenék mai füllel is megállják a helyüket. Nagy divat volt a rózsaszín és világoszöld színű kiegészítők a cipőfűzőtől kezdve a karkötőkig, mely foszforeszkáló hatásuknak köszönhetően világítottak az UV fényben.

 

Árjegyzék

 

Jól fogyhatott az ásványvíz

 

A nagy siker titkai

 

- Te jársz a Let's Go-ba?

- Nem csak a Rock Cafeba- jött a válasz az olyanoktól, akik a keményebb zenei vonalat képviselték, és ciki lett volna szimplán bevallani, hogy minden pénteken ott vannak a "Legóban". Miért is?

 

 

Így nézett ki egy átlagos buli


"Először a Let's Go-ban egy helyszínen két buli volt, a nagyterem és a méltán legendássá vált Rock Café (a videón 33.40-től láthatóak innen képek) . Nagyon népszerű volt az erkélyen kialakított "Flirt" bár ahonnan zavartalanul lehetett szemlélni a földszinten történteket (meg persze mustrálni a táncos lányokat, akik a színpad két oldalán este 11-után toplessben táncoltak). A bejárattól balra rögtön a Rock Caféba érkeztünk, ahol fergeteges hangulat várta a vendégeket. Voltak jó néhányan, akik évekig nem jutottak le a nagyterembe, mert magába szippantotta őket a hely varázsa." - írja a videót feltöltő Boldizsár Richárd, és nem véletlenül emeli ki ezt a kettősséget. Hiszen hatalmas ötlet volt ez annak idején, hogy egyszerre két helyszínen zajlottak az események, és akinek épp nem jött be az egyik buli, nyugodtan átsétálhatott a másikba. A nagyteremben DJ Szunyi alias Juhász János keverte a lemezeket az egy éves születésnapi buli elején, aki igazi klasszikus DJ módjára konferálta fel a zenéket. Őt váltotta később Dj Csiga, alias Jagicza Gábor. A rock cafeban péntek esténként Rádi Róbert rockos műsora ment, szombaton pedig az Evigből jól ismert Trapl László (aki utána az E-Clubot is sokáig csinálta) nosztalgia zenéire lehetett táncolni, de néha Juhász János is zenélt. Később Obádovics Gábor is csatlakozottt a csapathoz.

 

A születésnapi buli videó felvételének első része:

 

 

Sztárvendégek is vonzották a tömeget

 

Szintén újdonságként rendszeresek voltak a sztárvendégek Zoltán Erikától kezdve, Komár Lászlón keresztül Nagy Feróig, de például az Angyalbőrben sorozat sikere kapcsán az Urbán honvédet alakító Mészáros Zoltán is tiszteletét tette a klubban. A születésnapi buli meglepetése pedig Fenyő Miklós volt, aki 16.30-tól látható a felvételen.

 

Fenyő Miklós a Let's Go-ban.

 

Sztriptíz is forrósította a hangulatot

 

Elmaradhatatlan produkció volt a színpadi sztriptíz, valamint a táncos lányok mai szemmel helyenként sikító fehérneműben szórakoztatták a közönséget egész este, illetve ahogy fentebb írva volt 23 órától még lengébben is.

 

 

 

A jubileumi buli programjában éjfél és egy óra között Rock'n Roll táncverseny is szerepelt. Legendásak voltak a klub fehér inges csokornyakkendős kidobói is, akiknek nem csak a kemény legényekkel kellett megküzdeni, hanem figyelniük kellett a hamisított pecséttel bejutni szándékozókra is. Ennek ellenére és ezzel együtt  a disco fénykorában hétről-hétre olyan tömeg gyűlt össze a nagyteremben, hogy szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni,

 

Sok ismerős arcot fel lehet ismerni a videón, érdemes megnézni.

 

A nagy tömeg miatt a közlekedés sem volt egyszerű.  A földszinten két oldalt kialakított "boxokban" is nehéz volt helyet találni. A színpad előtt jobb oldalt volt a törzshelye a "keményreppereknek" akik a nekik szánt kb. negyed órás blokkot (49. 50-tól) rendszeresen végig tombolták. A videó 2. része, mindjárt a sztriptízzel indul, így ezt nem osztjuk oldalunkon, de megtalálható ugyanezen a youtube csatornán. Utána következik a Rock'n Roll táncverseny, melynek győztesei sétálómagnót nyertek, a tombola sorsolás fődíja pedig egy kétkazettás magnó volt.

 

Videó a 91-es nyitóbuliról, és előkészületeiről:

 

 

A lemezlovas klub első aranykora a Szegedi úti Vogue megnyitásával zárult le 1993-ban, ám  a rövid pangás után a vendégek gyorsan visszaszoktak az átalakított már New Let's Go discoba.  A New Let's Go bezárását követően azonban hosszú évekig a szintén egy a Szegedi úton különböző neveken (Ramszesz, Amnesia) futó külvárosi disco vette át Baján a vezető szerepet. A Let's Go Disco iránti nosztalgia viszont azóta is töretlen, amit bizonyítanak a különböző évfordulókon sikeresen megrendezett  jubileumi emlékbulik is.

 

A disco gömb is egy korszak jelképe

 

Mint Juhász Jánostól, az egykori tulajdonostól megtudtuk, a videókat Pongó Tamás, valamint a Dusnok TV készítette rendszeresen. Fotó viszont kevés maradt fent, így megkérnénk olvasóinktól, hogy akinek van a birtokában ilyen kincs, az küldje el nekünk akár facebook oldalunkra, vagy a szerkesztoseg@sugopart.hu email címre.

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment