2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Kolics János: Nem szurkolok ennek a Bajának

Antal Tibor | 2017. November 05. 23:47:13 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Vasárnap az a férfi NB II-es kézilabda bajnokság dél – nyugati csoportjában a Bajai KSE a tavalyi bajnok Kalocsa KC-t fogadta a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban, akiket igencsak hangos drukkerei is elkísértek.

 

 

Az első félidőben többnyire a hazaiak vezettek, a szünetre azonban 15 – 14-es vendég előnnyel vonulhattak a csapatok. A második játékrészben jobbára 1 – 2 góllal a Kalocsa vezetett, az 56. percben aztán sikerült egyenlíteni a Bajának. 27 – 27-nél be is fagyott az eredmény, a lehetőségek mind két oldalon kimaradtak.

 

 

Az utolsó percbe lépve a győzelemért támadhatott a BKSE. Fél perccel a vége előtt Gál Géza időt kért, és egy átlövésből sikerült is megszerezni a vezetést. A kalocsaiak persze nem adták fel, de 10 másodperccel a vége előtt sikerült faultolni őket. Az órát megállították, a gyorsan elvégzett szabaddobás után pedig blokkolták a lövést a mieink. Egy szabálytalanság miatt azonban maradt a labda a vendégeknél, és még hátra volt 5 másodperc. A figura sajnos bejött, a betörő játékost csak letaglózni tudta a védőnk, így piros lap és hétméteres járt a vendégeknek, amit a góllövőlista vezetője, Szvétek Balázs értékesített is, így 28 – 28-as döntetlen született

 

 

A kalocsaiak szókimondó edzője Kolics János szokásához híven a mérkőzésen végig nagy lángon égett, közben nem kímélve a játékvezetőket a bajai játékosokat, de egy – egy hiba után saját játékosait sem. A meccs utáni interjúban sem rejtette véka alá a véleményét a játékvezetésről, és azzal kapcsolatban is nem tetszését fejezte ki, hogy a bajai csapatban sok szerb légiós játszik. Mivel igen keményen fogalmazott, ezért szó szerint idéznénk a nyilatkozatát.

 

Kolics János nem szereti a légiósokat

 

–  Ellopott tőlünk a játékvezető 1 pontot. Ennyire elfogult rosszindulatú simlis játékvezetéssel az 50 éves pályafutásom  alatt ritkán találkoztam. Azt ilyenkor szeretném kitalálni, hogy ezeket az emberkéket mi motiválja, és miért kell minden egyes ítéletükkel az idegenben játszó csapatot súlytani.

 

– Ennek ellenére azért az utolsó pillanatban azért megkapták a kiállítást, és a 7 méterest amiből sikerült egyenlíteniük.

 

–  Hát aki ezt vitatja az nagyon hülye a kézilabdához.

 

–  De azt mondta, hogy végig rosszindulatú volt a bíró.

 

–  De ha valakinek lerántják a vállát, kiszakítják a kezét, elgáncsolják akkor nem teheti meg a játékvezető, ennyire azért nem gátlástalan.

 

–  Ennyire azért nem, de amúgy mindent a Bajának fújtak?

 

– Pofátlan simlis szar alakok voltak  Ezt nyugodtan írja le.

 

 

– Mennyire volt ez önöknek így hazai pálya, hogy a szurkolóik úgymond hazai pályát varázsoltak?

 

–  Hátha hazai pálya lett volna, akkor nekünk fújtak volna a játékvezetők. Természetesen az ő segítségük kellett ahhoz, hogy kritikus pillanatokban helyt álljunk, többek közt ilyen taktikusan a végjátékban. Ezt egyébként az időkérésnél megbeszéltük, hogy egy tovább játékból megpróbálunk hetest kiharcolni, amit gyönyörűen végrehajtottak a játékosaim és amit a Szvétek értékesített. Nem szurkolok ennek a Bajának, a magyar kézilabda nevében kikérem, hogy megyei és NB II-es szinten idegenlégiósokkal kérkedjenek, és olyan pénzeket fizessenek ki, ami egy idiotizmusra vall.

 

– Ez is publikus?

 

– Hogyne! Minden szavamért vállalom a felelősséget! Pofátlanság! A  magyar kézilabdát teszik tönkre! Akkor azt is elmondom, hogy tudja: vettem a fáradságot, kigyűjtöttem az NB II-es mezőny idegenlégiósok átlagát. Saccolja meg mennyi, a 12 csapatot figyelembe véve? 12! egy Nagykanizsába 16 játékosból 13 idegenlégiós van, akinek 100 – 200 ezer forintos fizetéseket adnak. Nem a kézilabdáról, nem a munkáról, a fejlődésről szól ez, mi továbbra is ezt a szemléletet valljuk. Nálunk egyetlen idegenlégiós sincs, inkább játszok ezekkel a 15 éves gyerekekkel, de az hogy ilyen nagy darab, első osztályú szerb játékosokkal akármelyik város villogjon, a pofátlanság teteje.

 

– Az önök keretébe csak kalocsai és Kalocsa környékiek vannak?

 

– Nem, tiszta kalocsaiak.

 

– Tehát ön nem a Baja, hanem az idegenlégiósok ellen van?

 

–  Pofátlanság! Hát hol szolgálja ez a kézilabdát? Hol szolgálja ki a bajai embereket? Az hogy nincsen olyan játékosa ennek a csapatnak, akinek kijön az anyja, az anyósa, a gyereke  a keresztszülője. Nálunk azért van 500 néző. mert a 20 játékosra annyi rokon, ismerős jut. Hát nincs közönség, hát miről szól ez az egész? Nem kézilabdáról szól, fogalmam sincs, hogy miről szól. Nagyon röstellem, hogy idáig fajult a kézilabda, nagyon röstellem, hogy nem a sportágról, a kézilabda jövőjéről, a fejlődésről szól, hanem erről az idióta menedzseri nem tudom miről. Nem akarok csúnyát mondani.

 

 

 

Gál Géza, a bajaiak edzője viszont higgadtabban értékelt: A mérkőzés egészét nézzük, akkor jó ez a döntetlen, de egyébként mégsem jó. mert győzni kellett volna. Az első félidőben 20 percig vezettünk, majd fordított a Kalocsa és a hajráig vezetett is. Egyenlítettünk, de abból nem sikerült előre lépni. A végén meg itt csináltunk egy buta faultot, ami a szabály szerint 7 méteres és piros lap. Nehéz ilyenkor az utolsó 30 másodpercben ezt tudja minden játékos. Rá is játszanak gondolom, és a bírók megeszik.  De ez azt gondolom jogos ítélet volt.

 

 

A forduló többi eredménye

 

Sport 36 Komló U22- Mecsek Takarék 37 – 28

Nagykanizsai Izzó – Georgikon 40 – 21

Hőgyészi KC – NEKA U22 30 – 33

MK Pelikán Siklós – Rinyamenti KC 27 – 28

PEAC – Kaposvári SE 33 – 29

 

A tabella állása

 

Forrás:keziszovetseg.hu

 

A bajai csapat legközelebb szombaton 16 órától a Rinyamenti KC otthonában lép pályára.

 

Facebook galériánk:

https://www.facebook.com/pg/sugopartihirek/photos/?tab=album&album_id=1880822601957783

 

hozzászólok