2024. 19. Bánk, József

Sport

Foci a testvériség jegyében

Antal Tibor | 2016. Feburár 09. 16:46:20 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Szűk egy héten keresztül Baján edzőtáborozik egyik erdélyi testvérvárosunk Erdőszentgyörgy csapata, mely a román megyei I. osztályú bajnokságban szerepel. Ponyori József edzőtől megtudhattuk, hogy Erdőszentgyörgyön 8 évig nem is volt foci, majd tavaly indultak el a megyei II. osztályban, ahol mindjárt a harmadik helyen végeztek. Az ottani szabályok szerint két feljutó van, de mivel a második helyezett nem vállalta, így ők folytathatták magasabb osztályban. Az őszük nagyon jó sikerült, hiszen  az utolsó fordulóban aratott győzelmükkel felugortak a 18 csapatos liga második helyére, de hogy mennyire szoros a mezőny azt jól jelzi, hogy a hatodik helyezettel szemben is csak 3 pont az előnyük.

 

 

A keret kb 60 – 70 százaléka magyar, a többiek románok, ami nem csoda hiszen a környéken hasonló a lakosság megoszlása is, és bajnokság kezdetekor tartottak egy regionális válogatót.

Bajára nem teljes kerettel érkeztek, hiszen a húzóemberek közül a román futsal válogatott Csoma Ferenc a futsal bajnokság miatt nem tudott jönni, illetve a tavaly még  a román élvonalbeli Jászvásárban szereplő Oláh György sem utazott velük, aki egy futball akadémián edzősködik is. Itt van viszont marosvásárhelyi Peres Levente, aki korábban szintén NB I-es Besztercében futballozott. Ha már szóba került Baja másik erdélyi testvérvárosa, nem kevesebb, mint 5 marosvásárhelyi játékos van a 20 fős keretben.

A bajai edzőtáborozást igen komolyan veszik, ami napi két edzést jelent az erőnléti- és labdás edzésektől kezdve a futásokig.

 

 

Dióhéjban a mérkőzésről:

 

Az első félidőben nagyon jó iram és változatos játék folyt a pályán némi bajai fölénnyel. A kék – sárgák szép akcióikból sok helyzetet dolgoztak ki, amiből hármat értékesítettek is.  Sibalin kirobbanó erőben és formában játszott, mind három gól az ő nevéhez fűződik.

 

A második 45 percben mind két csapat sok helyen változtatott. A bajaiak felőrölték az érthetően fáradt ellenfelüket, ami gólokban is megmutatkozott.  A cserék most hozzá tudtak tenni a játékhoz. A végeredmény 10 – 3-as bajai győzelem lett.

 

 

Schieber Pincészet BLSE – Erdőszentgyörgy 10 – 3 (3 – 1)

Vezette: Viszmeg B

BLSE: Tóth- Holczer, Lógó, Csengő, Viszmeg Z- Szávuj, Sibinger, Martalics, Nébl- Sibalin,Nagy

A bajai gólszerzők: Sibalin 4, Varga 2, Szádeczky 2, Nagy, Rácz

 

 Evanics Zoltán

 

Evanics Zoltán: Kulturált jó focit játszó sportszerű csapat volt mai ellenfelünk. Az első félidőben nem voltam elégedett a helyzetkihasználásunkkal, a másodikban jól léptek be a cserék, ami bizakodásra adhat okot.

 

 Ponyori József

 

Ponyori József:  Jobban örültem volna, ha az első itteni edzőmérkőzésre könnyebb ellenfelet kapunk, hiszen az alapozás miatt nagyon fáradt a gárda, a BLSE-ben  pedig egy nagyon jó erejű alakulatot ismertem meg. Elégedett vagyok a látottakkal, hiszen nekünk most mozgás számított és a variációk gyakorlása, nem az eredmény.

 

 

 

A bajai focicsapat programja lassan sűrűbb lesz, mint Hosszú Katinkáé, hiszen szombati Bonyhád, és a hétfői Erdőszentgyörgy elleni találkozót szerdán 18.00-tól a Sükösd, csütörtökön 18.00-tól az erdélyiek elleni visszavágó, szombaton 11.00-tól pedig a zombori Radnicki elleni követi. Mind három meccs a  Petőfi – szigeti műfüves pályán lesz.

 

Az erdőszentgyörgyiek pedig a csütörtöki visszavágó mellett szerdán 16.00-tól a BLSE U19-cel játszanak péntek reggeli hazaindulásuk előtt.

 

 

 

hozzászólok