2024. 26. Ervin

Sport

Vereség Kiskunfélegyházán

Varga Ferenc | 2016. Május 08. 09:29:01 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A megyei I. osztály 26. fordulójában a Bajai LSE együttese látogatott Kiskunfélegyházára, akik szerdán bejutottak a Bács Megyei Kupa döntőjébe. Az előzetes beharangozó alapján a vendégek a győzelem reményében készültek a mai találkozóra.

Kiskunfélegyházi HTK – SCHIEBER Pincészet BLSE 4 – 0 (1-0)
Kiskunfélegyháza, 200 néző.
Vezette: Szűcs Gábor (Aradi Csaba, Katona György)

KHTK: Tóth P. – Golovics (Polgár Sz. 79.), Valkai (Mizsei F. 83.), Sándor, Dobosi, Tóth I., Szabó A., Medgyesi (Zs. Juhász 78.), Katona B. (Makai 64.), Palásti, Juhász (Marsa 46.) Vezetőedző: Szabó István

BLSE: Tóth D. – Urlauber, Csengő, Lógó, Patai, Hernády D. (Szávuj 62.),Hernády M, Gazsi (Farkas 62.), Nébl- Nagy E, Sibalin
Vezetőedző: Evanics Zoltán.

Góllövők: Katona B. (43.), Medgyesi (74.), Szabó A. (77.), Valkai (83.)
Jók: Tóth P., Valkai, Tóth I., Szabó A., Palásti illetve Hernády M., Lógó, Nébl, Csengő

Az első játékrészben beigazolódott, hogy a vendégek igen harcosan álltak a mérkőzéshez, igyekeztek meglepni vendéglátójukat. A bajai csapat előtt több lehetőség is volt, főleg Nébl Martin beadásai voltak veszélyesek, de a hazai védelem állta a rohamokat.
A kiegyenlített első játékrész végére a hazaiak jutottak előnyhöz, egy labdaszerzést követően Medgyesi László indításával Katona Balázs kilépett és megszerezte a vezetést a 43. percben, 1-0.

Szünet után a hazai együttes egy kicsit visszaállt, a vendégek több veszélyes kontrát tudtak kialakítani. A bajai csapat beszorította a KHTK-t, Gazsi János előtt nagy gólszerzési lehetőség volt, de közeli lövését Tóth Péter bravúrral hárította. Fordulópont volt ez a mérkőzésen. A félegyháziak tempósabbra vették játékukat, a párharcokat rendre megnyerték, több helyzetet tudtak kidolgozni és a mérkőzés utolsó harmadában szép gólokat szereztek.
A 74. percben Palásti Sándor indításával a lesre játszó védőket Medgyesi László megelőzte és biztosan lőtt a kifutó kapus mellett a hálóba, 2-0.
A 77. percben újabb hazai gólnak tapsolhattak a hazai drukkerek, amikor Makai Zoltán passzát Szabó Attila átvette, és 20 méterről ritkán látható nagy gólt rúgott a bal felsőbe, 3-0.
A mérkőzés negyedik találata is egy nagyszerűen kidolgozott játék volt a 83. percben. Makai Zoltán a felfutó Tóth Istvánhoz passzolt, aki pontosan ívelt a kapu elé, Valkai Tamás emelkedett a legmagasabbra és a kapu jobb oldalába fejelt, 4-0.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy két jól felkészített csapat összecsapásából a félegyháziak többet tettek a siker érdekében. Az első félidőben a bajaiak előtt is voltak lehetőségek, de nem tudtak betalálni Tóth Péter kapujába. Közönségszórakoztató, nyílt mérkőzést láthattak a szurkolók. A hazai együttes koncentráltabb, szervezettebb játékának köszönhetően megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.
Érdekesség, hogy a BLSE legutóbb épp a KHTK ellen szenvedett vereséget a két csapat őszi mérkőzésén, azóta 13 bajnokin nem találtak legyőzőre a kék-sárgák.

Értékelések:

Evanics Zoltán, BLSE: Gratulálok a hazai csapatnak, összességében megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A találkozó elején 0-0-ig több lehetőségünk is volt, de nem tudtuk kihasználni, sajnos támadójátékunk ma nem volt hatékony. Egy jó mérkőzés volt, a gólkülönbség egy kicsit túlzott, ha helyzeteinkből betalálunk, döntetlen, esetleg vendég győzelem is benne volt a meccsben.

Szabó István, KHTK: Nem volt ekkora különbség a második félidő elejéig a két csapat között. Baja egy masszív jó csapat, gratulálok kollégámnak. A második félidőben egy kicsit visszaálltunk, ellenfelünk kockáztatott, beszorított bennünket, de kapusunk látványosan hárította a bajai lehetőséget. Ezután látványos és szép gólokat szereztünk, nagyon jól játszottunk, főleg a második félidőben. Hat mérkőzésen huszonnégy gólt szereztünk, és egyet kaptunk, ez a csapat érdeme, gratulálok játékosaimnak.



Mivel a forduló másik rangadóján a Duna Aszfalt is nyerni tudott Kecskeméten, így továbbra is egy pont a különbség a két éllovas között a KHTK javára, a BLSE pedig azonos pontszámmal áll a Kecskeméttel, és csupán rosszabb gólarányával 5. Bár az is igaz, hogy a KLC egy mérkőzéssel kevesebbet játszott..

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

hozzászólok