2024. 26. Ervin

Sport

Hazatért a gólvágó Garára

Antal Tibor | 2017. Július 25. 23:16:34 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Idén 12 csapattal indul a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Déli csoportja, mely számunkra talán a legkedvesebb liga lesz a szezonban, hiszen itt indul a város egyetlen felnőtt gárdája a Bajaszentistváni SK. Sokáig reménykedtünk, hogy lesz Baján megyei II. osztályú foci, ám mivel a feljutók közül a Hercegszántó és a Géderlak is vállalta a magasabb osztályt, így hosszú idő után akadt kieső a megyei II. osztály Déli csoportjából, ami történetesen a Szentistván volt.

 

 

Megyei III. osztály Déli csoport: 12 csapat

 

Bácsbokodi SK
Bajaszentistváni SK
Csávolyi SK
Dunafalva SE
Garai KSE
Kisszállási SC
Kunbajai SE
Kunfehértó KSE
Madarasi SE
Rémi SZSE
Tataháza SE
Vaskúti Bácska SE

 

A hírek szerint BLSE és Jánoshalma játékosokkal erősödött is a keret, így a cél egyértelműen a bajnoki cím lehet, ám hivatalos információink még nincsenek e téren. Viszont a Szentetyien mellett van még egy alakulat, aki komoly reményekkel vág neki az ősznek, méghozzá a Garai KSE, akik sok alacsony osztályú gárdával ellentétben a kupára is beneveztek, és a megyei I. oztályú Bácsalmást kapták ellenfélül. A meccs pikantériája lesz, hogy a garai Princz Gilbert a vendég bácsalmási csapat játékosa. Családjának fejtörést okozhat, hogy a hazai vagy a vendég szektorban foglaljanak-e helyet.

.

 

A Magyar kupa 1. fordulójának párosítása(hivatalos játéknap. augusztus 5):

 

Bácsbokod–Jánoshalma

­Gara–Bácsalmás

Kunfehértó–Kecel

Kele­bia–Kalocsa

KLC-KTE–Harta

Pálmonostora–Kunszállás

Hírös Ép–KHTK

Szabadszállás–Akasztó

Kiskőrös–KLC

Lajosmizse–Soltvadkert

Géderlak–Kiskunhalas.

 

A garai csapat játékoskeretében több változás is történt. Sajtos Zsolt a Nagybaracska-Csátalja KSK Dávod HÍD SC csapatához igazolt. Onnan érkezett két garai fiatal, Parragi Martin és Csizovszki Roland, a Bácsbokodi Sportkörtől Szabó Rolandot igazolták át, Sántha Tibort pedig a Teveli MEDOSZ SE csapatától érkezett. A legnagyobb erősítés azonban, hogy  a rutinos gólvágó, Kerezsi Ferenc visszatért a Katymári SE-től, ráadásul ingyen.

 

Kerezsi Ferenc, még egy korábbi Vaskút – Gara rangadón

 

Idő hiányában muszáj volt haza igazoljak, ugyanis nincs időm minden hétvégén utazni. A másik meg hogy Császár edző bajnokságot szeretne nyerni, és ehhez szívesen asszisztálok. Még egy indok: nézőként hiány érzetem volt a garai meccseken. – nyilatkozta Keró a Sugóparti Híreknek

 

Az U-16-os csapatból többen kiöregedtek. Ők a felnőtt csapat keretéhez csatlakozhatnak. Sajnos több olyan gyerek is van Garán, akiknek nem tudnak játéklehetőséget biztosítani, megfelelő korosztály híján. Az U-16-os csapat jövőre létszámproblémák miatt nem kerül indításra. A tavaly beindult Bozsik csapatok létszáma az elmúlt idény végére kialakult. Ők tovább folytatják munkájukat edzőikkel.

 

Edzőmérkőzések:

Július 23. Csávoly-Gara: 4-2 (Kovács, Kerezsi)

Július 30. Gara-Csávoly

 

A bajnokság augusztus 12-ém indul.

 


hozzászólok