2024. 19. Bánk, József

Sport

“Ezek alkalmatlanok a labdarúgás vezetésére”

Antal Tibor | 2016. Május 15. 09:55:41 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A mérkőzés videó összefoglalója:

 

 

 

Szombaton a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 27. fordulójának rangadóján a Schieber Pincészet Bajai LSE a bronzéremre hajtó Kalocsai FC-t fogadta a Vasváriban.

 

 

A találkozót a vendégek kezdték jobban. A 7. percben a lesre játszó bajai védők közül a bal oldalon kiugrott a mélységből érkező Vuits Viktor, aki pontos beadásával gyakorlatilag kihagyhatatlan helyzetbe hozta Kárpi Rudolfot. 0 – 1

 

Gyorsan jött az egyenlítés. A 13. percben a nagy lövéseiről híres Lógó Zsolt eresztett meg egy bombát a kígyótérről, és lövése a jobb alsó sarokban kötött ki. 1 – 1

 

Mind két gárda felvállalta a nyílt sisakos játékot, így rengeteg helyzetet láthatott a közönség (Kalocsáról is sokan elkísérték kedvenceiket), ám további gólok nem születtek az első 45 percben.

 

 

 

Nem úgy a második félidőben, hiszen az 53. percben Nébl Martin szögletét Gazsi János fejelte be közelről, aki 2 hete a Kiskunhalas elleni rangadót is hasonlóan döntötte el. 2 – 1

 

Most azonban nem 2 – 1 lett a végeredmény. A régi bunda x-ekhez hasonlóan ezúttal is gyorsan jött az egyenlítés. Egy szögletet követő kavarodás után a bajai védőknek nem sikerült felszabadítani, és Follárdt Zoltán 16-oson belüli második kísérletét már nem tudták blokkolni. 2 – 2

 

A 71. percben már ismét a “paprika város” vezetett. Kollár Máté végezhetett el egy baloldali szabadrúgást, Tóth Dániel kapust ketten is zavarták, ám a labdába nem értek bele, ami így akadálytalanul pattant be a hosszúba. 2 – 3

 

Egy percre rá jött a mérkőzés legvitatottabb szituációja. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően a végig agilisan játszó Vuits Viktor ugrott ki lesgyanús szituációban, majd remek labdát tálalt Follárdt Zoltán elé, aki értékesítette a ziccert. Hiába reklamált  a bajaiak csapatkapitánya Csengő Tamás a partjelzőnél, a gólt megadták. 2 – 4.

 

 

 

A reklamáció mindenesetre benne maradhatott az asszisztensben, mert a következő a kalocsai támadásnál már úgy is lengetett, amikor biztosan nem volt lesállás. Sibalin Dániel viszont kiharcolt egy 11-est a 77. percben a másik oldalon, amit meg a kalocsaiak vitattak. A büntetőt aztán maga a sértett végezhette el, ám a balra tartó lövését Varga Sándor bravúrral védte.

 

3 perccel később azonban élődtek a bajai remények. Nébl szabadrúgásánál ismét elaludt a komplett vendég védelem, és a kapus is, így a hosszú oldalon álló Csengő Tamás akadálytalanul fejelhetett közelről a hálóba. 3 – 4.

 

 

A hajrában még egyenlíthetett volna a Baja, ám a helyzeteik kimaradtak, így a Kalocsa elvitte a 3 pontot a Vasvári Pál utcából, és ezzel a hátralévő 3 fordulótól függetlenül bebiztosította a bronzérmét.

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

A lefújást követően a szerdai Duna Aszfalt Tiszakécske elleni kupadöntővel kapcsolatban Evanics Zoltán a bajaiak edzője annyit nyilatkozott: “Elsősorban azt várom a döntőtől, hogy más játékvezetők vezessék, mert ezek alkalmatlanok a labdarúgás vezetésére.”

Nos a szerdai solti találkozón a Kalocsa elleni rangadó játékvezetője Vörös Gábor fog lengetni, melynek tudatában ez a nyilatkozat lehet nem volt túl szerencsés. A találkozót 17 órától rendezik.

 

A legendák köztünk élnek. Evanics Zoltán és Márton Zsolt edző a meccs után.

 

Facebook galériánk:

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1205584669481583.1073741989.806675712705816&type=3

 

 

hozzászólok