2024. 26. Ervin

Sport

Így fog kinézni az új sportcsarnok?

Antal Tibor | 2017. Október 17. 18:08:51 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A főbejárat a volt laktanya felé lenne

 

Dékány Imre, a Magyar Kosárlabda Szövetség építészmérnöke jóvá hagyta annak a sportcsarnoknak a tervét, mely a közeljövőben a Bajai Bácska kosárlabda csapata hazai mérkőzéseinek adhatna otthont, és még sok minden másra is jó lehet ha megépül. Maga a helyszín a Szent Antal utca vége felé az óvodával rézsút szemben a volt Vaskúti úti laktanya sportpályáján lenne, ami jelenleg csak kutyafuttatóként szolgál. A helyszín előnye, hogy egy hatalmas beépítetlen sík terület, hátránya viszont, hogy viszonylag messze esik a belvárostól.

 

 

Mint Hosszú Istvántól, a Bajai Bácska elnökétől megtudtuk, igazából nekik az oroszlányi kosárlabda csarnok tetszett meg, amit Rácz Tibor tervezett, és annak a pontos mását elfogadták volna. Azonban a két helyszín közti különbség nem tette lehetővé, hogy csak egy sima control C – control V-vel megoldják a dolgot,  így másikat terveztettek a vele. A tervek tehát kész vannak, amiket beadtak az építési hatóságnak. Ha ott rábólintanak, és az önrészt is sikerül összeszedni a klubnak a támogatóktól, amire van ígéret, akkor tavasszal megkezdődhet az építkezés.

 

 

A csarnok paramétereiről annyit, hogy a játékterület  20×40 méteres sablon kézilabda pálya méretű lenne, a lelátó pedig 1500 ülőhelyet foglalna magába. Azért 1500 (eredetileg 1200-ra gondoltak), mert ez szükséges ahhoz, hogy nemzetközi mérkőzéseket játszanak rajta. Itt elsősorban nem arra gondolnak, hogy a Bácska megnyeri a Magyar kupát, és kijut a nemzetközi porondra, de akár városunkban rendezhetné meg valamelyik magyar válogatott mérkőzését akár a kosárlabda, kézilabda vagy futsal csapatunk, amire szokott példa lenni.

 

A játéktér

 

Maga a beruházás 1.2 milliárd forintba kerül, melynek 70 %-a (840 millió forint) TAO-s pénz. A 30 % önrész (360 millió forint) felét (180 millió) az önkormányzat vállalta magára, a másik 180 milliót pedig az egyesületnek kell előteremteni. A csarnokot egyébként nem csak kosárlabda edzésekre és mérkőzésekre használnák, hanem akár rendezvények lebonyolítására, és testnevelés órákra is jó lehet. Hogy ki lesz az üzemeltetője, az még nem dőlt el, de valószínűleg az egyesület.

 


hozzászólok