2019. május 21. Konstantin

Baja régen

Retro testületi ülés

Antal Tibor | 2017. május 26. 21:52:51 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

Sokan valószínűleg már nem emlékszenek rá, hogy 1990-ben a rendszerváltozás utáni első önkormányzati választás kétfordulós volt. A választópolgárok szeptember 30-án majd október 14-én járulhattak az urnák elé, akik közül legtöbben arra adták le voksukat, hogy Éber András (MDF) legyen a város polgármestere.

 

A padok teli, mégis a festmények nélkül kissé üres a díszterem

 

Pálmai József jóvoltából pár nappal ezelőtt előkerült az akkori helyi televízió összeállítása egy 1991-es testületi ülésről, melyen a helyi adózással kapcsolatos döntéseket hozták meg. A felvételen olyan  városatyák is feltűnnek, akik azóta már nincsenek közöttünk. Például Cserháti János SZDSZ-es alpolgármester, Kelemen Márton a Tóth Kálmán Szakközépiskola legendás tanára,  Schmidt Antal, aki később Baja város díszpolgára címet is megkapta,  Dr. Kőhegyi Mihály a Türr István Múzeum igazgatója, és Simor József a vízügyi labor vezetője is már eltávozott.

 

A videó:

 

A híradó szerkesztője:Matkovits Kornél

Operatőr: Schwindl Endre

 

Sajnos az akkori képviselő testület teljes összetételét nem sikerült megtalálnunk, de a felvétel alatt olyan nevek hangzanak el (illetve nyomoztunk is), mint Cserháti János, Nemes Gábor, Széll Péter, Dr. Michna Ottóné, Deák Mihály, Dr. Harkai Gergely, Dr. Péterfy Tamás, Ágfalvi György, Katymári László, Dr.Punczmann Tamás, Kővágó József, Gombás Péter, Dr. Győrfy László, B. Horváth István, Dr. Kőhegyi Mihály, Sákán Antal, Sörös László, Kelemen Márton, Schmidt Antal, Simor József, Kemény Attila képviselők.Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment