2024. 25. Márk

Sport

Vizes VB: Bekezdtek a mieink

Antal Tibor | 2017. Július 23. 11:00:05 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Vasárnap délelőtt megkezdődött a Vizes VB az úszók számára is a Duna Arénában. A bajaiak közül elsőként  Kalmár Ákos ugrott medencére 400 gyorson. Ifjúsági Európa bajnokunk az első 50 után hatodik helyen tanyázott, majd fokozatos felért a negyedik pozícióba, a végén azonban visszacsúszott a 6. helyre. Időeredménye 3.51.35 ami összesítésben a 22. helyezéshez volt elég, így nem jutott tovább a délutáni elődöntőbe. A  Bajai Spartacus SC versenyzője az úszást követő riportban úgy fogalmazott, hogy bár elmaradt élete legjobbjától, ez délelőtt egy jó eredménynek számít, és jól érezte magát. Ákos még szombaton 1500 gyorson lesz érdekelt a VB-n.

 

Kalmár Ákos Fotó:MTI

 

Edzője Pass Ferenc kihangsúlyozta, hogy Ákosnak ez az eddigi legjobb délelőtti eredménye, és hogy a 25. eredménnyel nevezték, amihez képest 3 pozíciót előre tudott lépni.

 

– Jó volt minden. Kicsit gyorsan kezdett mert elragadta a hév, de tapasztalatszerzésnek ez tökéletes volt- nyilatkozta a Sugóparti Híreknek a mester.

 

Hosszú Katinka Fotó:MTI

 

Ákos után következett Hosszú Katinka, méghozzá az egyik fő számában 200 vegyesen, ahol világ- és olimpiai bajnok, valamint világcsúcstartó. Nos, a világcsúcs ezúttal nem forgott veszélyben, de Katka  végén gyorson agyonverte a mezőnyt Időeredménye:2.07.49. A második helyezettnél például 2.65 másodperccel úszott jobban. Folytatás délután 18.10-kor az elődöntővel, a döntőt pedig hétfőn este rendezik.


hozzászólok