2024. 19. Emma

Sport

Váctól – Mohácsig úszik Hídvégi – Üstös Pál

Antal Tibor | 2017. Augusztus 30. 22:12:55 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Ma délután 19 óra körül érkezett Bajára Hídvégi-Üstös Pál, aki a Duna 235 km-es  szakaszát ússza végig Váctól Mohácsig, mindössze 7 nap alatt.  A 47 éves ultrasportoló a reggel Kalocsáról indult, és Érsekcsanádon rövid pihenőt tartott ahol Felső Róbert polgármester köszöntötte.. A bajai befutó a Sugovicán a Kagylónál volt.

 

Fotók:Hídvégi – Üstös Pál facebook oldala

 

A sportoló célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a természeti értékekre, a globális felmelegedés miatt is egyre fontosabb édesvízkészletre, s Európa legjelentősebb folyójára, a Dunára, mely nemcsak ivóvízbázis, de közlekedési útvonal, valamint pihenés- és a sportolás helyszíne is.

 

Érsekcsanád magasságában


Hidvégi-Üstös Pál júniusban velocipéddel járta végig a folyó teljes Magyarországi szakaszának mindkét oldalát, 2017. októberében pedig  a „70 Maraton a Dunáért” Programsorozat harmadik részeként a Duna forrásától fut majd annak torkolatig 10 országon keresztül.  A közel 3000 kilométeres távot körülbelül hetven nap alatt teljesíti majd. A futás során Magyarországon is felkeresi a Duna menti iskolákat, hogy személyesen közvetíthesse számukra a program üzenetét.

 

 

Hidvégi-Üstös Pál korábban végigúszta, végig- és körbefutotta a Tiszát (852 km) a ciánszennyeződés után, de végigkerékpározta, és futotta  Afrikát is Fokvárostól Alexandriáig.

hozzászólok