2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Új helyre költöztek az ökölvívók

Antal Tibor | 2017. Augusztus 10. 11:49:32 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A Felsővárosi Ökölvívó SE főhadiszállása az elmúlt években a volt Központi Iskola tornaterme volt. Azonban mivel a Kormányhivatalnak szüksége volt az épület többi részére is, így a bokszolóknak legkésőbb augusztus végéig költözni kellett. Az új helyszín a Vasvári Pál utcai Boxing Club épülete, ahol korábban szintén voltak ökölvívó edzések, ám az utóbbi időszakban üresen állt a terem.

 

Az új szentély bejárata

 

Az utóbbi hetekben Gálos Tamás és tanítványai  közösen bonyolították le költözködést, és a festésről is nekik kellett gondoskodni. Az ünnepélyes avatóra augusztus 9-én délután került sor, melyre felsorakoztak a klub versenyzői, és több szimpatizáns valamint érdeklődő is eljött. A meghívott Erdei Zsolt viszont egyéb elfoglaltsága miatt nem érkezett meg. A csalódott rajongókat Gálos Tamás azzal vigasztalta, hogy a világbajnok várhatóan jövő héten pótolja a beígért, de ezúttal elmaradt bajai edzést.

 

 

A megnyitón az edzőt követően Fercsák Róbert polgármester beszélt, aki megígérte, hogy a költözés és a bérlés költségeibe beszállva a város hamarosan 1 millió forintot (az éves 1.600.000 forintos támogatáson felül) fog utalni az egyesület számlájára. Egyben kiemelte, hogy azért is fontos az ökölvívás a város számára, hiszen ez az a sportág, amiben a hátrányos helyzetű gyerekek is lehetőséget kapnak a kiugrásra. Fercsák Róberttől azt is megtudhattuk, hogy elképzelhető, hogy a jövőben lesz olyan lehetőség Baján, hogy egy bokszedzésen a polgármestert is lehet pofozni, de azt kizártnak tartotta, hogy az ő polgármestersége idején. Gálos Tamás erre azt felelte, hogy ők vallási alapelveket figyelembe véve bokszolnak, azaz igyekeznek betartani a jobb adni, mint kapni alapelvet.

 

 

A beszédeket követően a bemutató edzés következett, amin a klub két felnőtt országos bajnoka, Gálos Roland, és Gálos Viktor is megvillantotta gyorsaságát.

 

 

A nyilvános edzés pogácsa – partyval zárult. Mint Gálos Tamástól megtudhattuk, minden csütörtökön vendég egyesületek fognak jönni az edzőterembe, akikkel küzdő jellegű edzések lesznek. Elsőként most csütörtökön a mohácsiak és a szekszárdiak ugranak át pár pofonért. A következő verseny pedig augusztus 19-én a Rakpart Fesztivál lesz Szegeden, ahová Bajáról 15 gyerek utazik.

 

A jövő bajnokait nevelik

 

Hol, és hogyan  lehet jelentkezni bokszolni?

 

Továbbra is várják az ökölvíváshoz kedvet érző 8 – 14 év közötti lányokat és fiúkat. Jelentkezni a Vasvári Pál utcában lehet, minden hétköznak 16 órától, vagy az egyesület facebook oldalán.

 

Az egyesület facebook oldala:

https://www.facebook.com/mogyigalosboxclubbaja/?fref=ts

 

A havi tagdíj 4999 Ft, de ezen felül a versenyzéssel kapcsolatos összes költséget (utazás, szállás, étkezés, versenyszerelés) áll az egyesület. Jelenleg 48 gyermek jár Baján bokszolni, aki közül körülbelül a fele az, akik már olyan szinten vannak, hogy elindulhatnak egy megmérettetésen. Mert ebben a sportágban nem úgy működik a dolog, hogy valakit egyből bedobnak a mély vízbe.

 

Lányokat is várnak bokszolni

 

A gyerekeken kívül várják a felnőtt korosztályt is, akik sportolás,  hobby vagy esetleg önvédelmi célból szeretnének megismerkedni az ökölvívással. Ezek az edzések hétköznaponként este 18 órától vannak.

 

Facebook galériánk:

https://www.facebook.com/pg/sugopartihirek/photos/?tab=album&album_id=1767789679927743

 


hozzászólok